Despre Noi

Economic Summer College este un proiect destinat elevilor de clasa a XI-a, având ca scop prevenirea abandonului școlar și promovarea unei alegeri informate și corecte a studiilor universitare. Acest proiect este organizat de Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune (ASCIG), asociație ce activează de peste 15 ani sub egida Academiei de Studii Economice din București. Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina noastră aici.

Pe parcursul a celor două săptămâni, elevii selectați vor participa atât la cursuri și seminare ținute de către cadre didactice ale Academiei de Studii Economice din București, cât și la o serie de activități socio-culturale.

Pe parcursul acestor zile aceștia se vor familiariza cu mediul academic universitar și cu viața de student. Vor lua la cunoaștință oferta educațională a Academiei de Studii Economice din București, precum și a facilităților și oportunităților de dezvoltare oferite de aceasta. Vor reuși să își creeze o imagine reală asupra sistemului universitar și să își îmbogățească cunoștiințele economice. De asemenea, cu ajutorul activităților organizate, aceștia vor avea oportunitatea de a se dezvolta atât pe plan profesional cât și personal.  Și cu siguranță vor pleca cu multe amintiri frumoase și prieteni din toată țara.

La nivel național ESC reprezintă una dintre edițiile locale ale proiectului ,,Universități de Vară pentru Elevi”, proiect organizat anual de către Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Anual, peste 1000 de elevi sunt îndrumaţi spre o alegere informată prin intermediul Universităților de Vară pentru Elevi. De asemenea, Economic Summer College beneficiază și de sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Consiliului Național al Elevilor.

Economic Summer College este prima și singura școală de vară organizată în cadrul ASE-ului. Pe parcursul acestui proiect, elevii vor aborda materii comune celor 11 facultăți precum:

  • CONTABILITATE
  • ECONOMIE
  • FINANȚELE ÎNTREPRINDERII
  • MARKETING
  • SISTEME INFORMATICE ECONOMICE
  • MANAGEMENT
  • PEDAGOGIE
35

Organizatori

50

Înscriși

4

Ediții

14

Zile